Έγινε μέλος: Φεβ 25, 2016
Τελευταία ενημέρωση:Φεβ 25, 2016

Η ιστορία της Οινοποίας Γεωργίου Λαφαζάνη ξεκινά κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από τον Βασίλειο Λαφαζάνη. Στις αρχές του 1950 ιδρύθηκε το πρώτο οικογενειακό οινοποιείο στη Μαγούλα Αττικής. Ο Γεώργιος Λαφαζάνης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Γ. Λαφαζάνης Α.Ε ανήκει στη δεύτερη γενιά της οικογένειας Λαφαζάνη και με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφασίζει να συνεχίσει τη μακρά οικογενειακή παράδοση.

Μετά από 50 χρόνια οινοποιητικής πορείας, ο χρόνος για την οικογένεια Λαφαζάνη μετριέται με την δημιουργία κρασιών που εκφράζουν την εποχή τους και προέρχονται απο τους πιο επιλεκτικούς αμπελώνες.

Η υψηλή ποιότητα, το μέγεθος της παραγωγής και η σχέση ποιότητας-τιμής επιτρέπει στα κρασιά τους να είναι ανταγωνιστικά σε όλες τις αγορές και προσιτά σε όσο γίνεται περισσότερους καταναλωτές. Η επιστημονική κατάρτιση του ιδίου και των συνεργατών του αλλα κυρίως το πάθος και η αγάπη τους γι' αυτό που αξίζει να ονομάζεται ποιοτικό κρασί καθιέρωσαι την οινοποιεία Λαφαζάνη στη συνείδηση χιλιάδων οινόφιλων και στην αγορά του κρασιού γενικότερα.

Εκτιμούνται ιδιαίτερα και οινοποιούνται με φροντίδα και σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες πολλές ελληνικές ποικιλίες. Λευκές ποικιλίες Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο καθώς και ερυθρές όπως Αγιωργήτικο, Cabernet, Merlot, Syrah και Sauvignon Blanc.

Η εταιρεία εκτός από τους δικούς της ιδιόκτητους αμπελώνες που βρίσκονται στoν Αχλαδιά Νεμέας μεσα στη ζώνη ΟΠΑΠ, συνεργάζεται μόνιμα με ένα σημαντικό αριθμό αμπελουργών που καλλιεργούνται πάνω απο 2.000 στρέμματα και παράγουν σταφύλια με τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές.

Σήμερα η Γ. Λαφαζάνης Α.Ε έχει στόχο και όραμα, εκτός από την διαρκώς ανανεούμενη τεχνολογική υποδομή, να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση και αξιοποίηση του ιδιόκτητου αμπελώνα και στην καθιέρωση των κρασιών σε ξένες χώρες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Αναφορά κατάχρησης

Εάν θέλετε να καταγγείλετε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάποιου μέλους μας που πιστεύετε ότι έχει παραβιάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αναφέροντας τις σχετικές πληροφορίες και εμείς θα εξετάσουμε το θέμα.

disclaimer