Έγινε μέλος: Μάϊος 19, 2015 Τελευταία ενημέρωση: Φεβ 22, 2016
Τελευταία ενημέρωση:Φεβ 22, 2016

Στο κέντρο της Κρήτης, ψηλά στους λόφους που η φύση απλώνεται τριγύρω τους και η ιστορία ξεδιπλώνεται από τους υγρούς και δροσερούς ανέμους του Αιγαίου, θα βρείτε τους αμπελώνες και το oινοποιείο Μιχαλάκη.

Εδώ, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει τα αμπέλια μας. Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ημιορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη.

Αυτό είναι σήμερα το Κτήμα Μιχαλάκη και χρειάζεται να διανύσετε από το Ηράκλειο απόσταση 30 χιλιομέτρων περίπου, για να μας επισκεφθείτε.

Το «Κτήμα Μιχαλάκη» είναι ένα κόσμημα της κρητικής οινοποιίας, το οποίο πέρα από την παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής ποιότητας, καλείται να συνδέσει την πολιτισμική κουλτούρα της κρητικής διατροφής με τον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ανοικτή πρόσκληση σε νέους καταναλωτές στο κρητικό κρασί.

Εμπλουτίζοντας τα ανεκτίμητα στοιχεία της παράδοσης με την σύγχρονη τεχνολογία και την εμπειρία με την γνώση, καταφέραμε να δημιουργήσουμε κρασιά απαράμιλλης ποιότητας. Βρισκόμαστε σε μια συνεχή πορεία εκσυγχρονισμού, αναζήτησης και δημιουργίας κρασιών υψηλής ποιότητας.

Οι στόχοι μας είναι απλοί και ξεκάθαροι:

- Η ανάδειξη του κρητικού κρασιού στα υψηλά σκαλοπάτια του οινικού στερεώματος.

- Να καλλιεργούμε τους αμπελώνες μας με την αγάπη και το μεράκι που η οικογενειακή παράδοση μας έχει διδάξει, καθώς και με τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές που η επιστήμη έχει εξελίξει.

- Να μεταφέρουμε αυτήν την αγάπη και τη γνώση στους αμπελουργούς της Κρήτης.

- Να δημιουργούμε υποδομές με σεβασμό προς το περιβάλλον και τη φύση, που να είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και να εξοικονομούν τους πολύτιμους ενεργειακούς πόρους της Μητέρας Γης.

-Να προσφέρουμε στον καταναλωτή οινικά προϊόντα με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Αναφορά κατάχρησης

Εάν θέλετε να καταγγείλετε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάποιου μέλους μας που πιστεύετε ότι έχει παραβιάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αναφέροντας τις σχετικές πληροφορίες και εμείς θα εξετάσουμε το θέμα.

disclaimer