Έγινε μέλος: Φεβ 25, 2016
Τελευταία ενημέρωση:Φεβ 25, 2016

1946

Ο Βασίλης Λαφαζάνης ξεκινά την παραγωγή κρασιών στον Πειραιά, όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένεια μετά τον ξεριζωμό της από τη Σμύρνη το 1922. 1960 Δημιουργείται το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο της οικογένειας στη Μαγούλα Αττικής.

1985

Ο γιος του Βασίλη, Σπύρος Λαφαζάνης, έχοντας μεγαλώσει μέσα στα αρώματα του κρασιού και μετά από σπουδές οινολογίας στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση θέτοντας ένα νέο στόχο: την αξιοποίηση των μοναδικών ποικιλιών που μπορεί να φιλοξενήσει η ελληνική γη, με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας και των νέων επιστημονικών μεθόδων οινοποίησης.

1993

Αποφασίζεται η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου οινοποιείου σε μια από τις πιο σημαντικές οινοποιητικές περιοχές της Ελλάδας, στη ζώνη ΠΟΠ Νεμέα. Πιστεύοντας στις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής, ο Σ. Λαφαζάνης - ο πρώτος μη τοπικός οινοποιός που εγκαθίσταται και επενδύει στη Νεμέα - ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση και άλλων γνωστών οινοποιητικών εταιρειών.

Σήμερα

Αξιοποιώντας τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες από επιλεγμένα, δυναμικά αμπελοτόπια και με συγκριτικό πλεονέκτημα την άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, η οινοποιία Λαφαζάνη κατέχει σήμερα μια ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά, ενώ το 20% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 10 χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία, Αγγλία, Καναδάς κ.ά.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Αναφορά κατάχρησης

Εάν θέλετε να καταγγείλετε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάποιου μέλους μας που πιστεύετε ότι έχει παραβιάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αναφέροντας τις σχετικές πληροφορίες και εμείς θα εξετάσουμε το θέμα.

disclaimer