Έγινε μέλος: Μαρ 02, 2016 Τελευταία ενημέρωση: Μαρ 15, 2016
Τελευταία ενημέρωση:Μαρ 15, 2016
Μενεγής Λευτέρης
Μενεγής Λευτέρης
Μενεγής Λευτέρης
Μενεγής Λευτέρης

Η αγάπη μας για το χειροποίητο κεραμικό και τη Λαϊκή Παράδοση, μας ώθησε να δημιουργήσουμε ένα εργαστήρι χειροποίητων κεραμικών, συνεχίζοντας την τέχνη της κεραμικής, εισάγοντας νέες ιδέες και αντίληψης στην παραδοσιακή τεχνοτροπία. Έχοντας σαν στόχο την ποιότητα και την αξιοπιστία, επιδιώκουμε κάθε εποικοδομητική συνεργασία, απ'όπου αυτή κι αν ζητηθεί.

Το Εργαστήρι

Στο εργαστήρι μας δουλεύουμε πηλούς γνωστούς για τις πυρίμαχες και χρηστικές τους ιδιότητες, χρησιμοποιώντας ποικίλα χρώματα, σμάλτα και υαλώματα ελεγμένα από το Χημείο του Κράτους. Θα βρείτε αντικείμενα που είναι χρηστικά για κάθε σπίτι, διακοσμητικά και συλλεκτικά κομμάτια, σε σχέδια και χρώματα που θα σας ενθουσιάσουν!

Η όλη διαδικασία δημιουργίας δίνει στα αντικείμενα διαχρονικότητα τόσο στα σχέδια όσο και στη χρηστικότητά τους.

Τα Προϊόντα

Χώμα, νερό, αέρας, φωτιά. Τα τέσσερα αυτά στοιχεία της φύσης συντελούν στη δημιουργία κάθε κεραμικού σκεύους που φτιάχνεται από τα χέρια μας. Εαν επιθυμείτε τη δημιουργία κάποιου σκεύους, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το αν είναι δυνατή η δημιουργία του, όπως επίσης και για να σας ενημερώσουμε για την ποικιλία σχεδίων και για τις ειδικές παραγγελίες που δεχόμαστε για παντός είδους χειροποίητα κεραμικά (πυρίμαχα σκεύη- ιδανικά για παραδοσιακό μαγείρεμα τόσο σε ηλεκτρικό φούρνο, όσο και σε ξυλόφουρνο ή και αέριο-, κανάτες, πιάτα, μινιατούρες με λογότυπο, μπομπονιέρες, αποτύπωση τοπωνυμίου, όνομα εστιατορίου κ.α.), τα οποία δημιουργούνται με εμπειρία, φαντασία και μεράκι.

Η Τέχνη

Η λέξη "κεραμικά" προέρχεται από την ελληνική λέξη Κεραμικός (περιοχή των κεραμέων στην αρχαία Αθήνα), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την λέξη "κέραμος", που σημαίνει πηλός αγγειοπλαστικής.

Στην ιστορία της τέχνης, κεραμικά νοούνται αντικείμενα τέχνης, όπως επιτραπέζια σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά κεραμικά.

Η σχεδιαστική δημιουργία των Ελλήνων στην αρχαιότητα απεικονίζεται στην επιφάνεια των αγγείων, που άρχισαν από πολύ νωρίς να φιλοτεχνούν και να διακοσμούν οι τεχνίτες στα εργαστήρια της κεραμικής. Εκεί η άμορφη μάζα του πηλού έπαιρνε το πρώτο σχήμα πάνω στον τροχό από τα επιδέξια χέρια του αγγειοπλάστη. Είτε γινόταν ένα μεγάλο αγγείο σα στάμνα στρογγυλή με βάση μυτερή ή επίπεδη, που λεγόταν "πίθος" και χρησίμευε για να αποθηκεύουν κρασί, λάδι, σύκα ή τρόφιμα αλατισμένα. Είτε γινόταν ένα αγγείο μακρόστενο με δύο χερούλια και μακρύ λαιμό, που λεγόταν "αμφορέας" και που χρησίμευε για να διατηρούν το κρασί και το λάδι. Το στόμιό του σφραγιζόταν με ρετσίνι και η βάση του ήταν συνήθως μυτερή για να τη θάβουν στη γη. Άλλοτε πάλι ο πηλός έπαιρνε σχήμα δοχείου με πολύ πλατύ στόμιο και δύο χερούλια. Λεγόταν "κρατήρας" και χρησίμευε για να ανακατεύουν το κρασί με το νερό στο τραπέζι.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ 2016

ΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ 2016

Ιαν 13, 2016 - Ιαν 17, 2016

Athens Metropolitan Expo

ΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ 2015

ΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ 2015

Ιαν 07, 2015 - Ιαν 11, 2015

Athens Metropolitan Expo
Αναφορά κατάχρησης

Εάν θέλετε να καταγγείλετε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάποιου μέλους μας που πιστεύετε ότι έχει παραβιάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αναφέροντας τις σχετικές πληροφορίες και εμείς θα εξετάσουμε το θέμα.

disclaimer