Έγινε μέλος: Μάϊος 08, 2015 Τελευταία ενημέρωση: Φεβ 22, 2016
Τελευταία ενημέρωση:Φεβ 22, 2016

Η εταιρεία ΜΙΝΩΣ σήμερα διανύει την όγδοη δεκαετία της και παράγει κρασιά προερχόμενα από γηγενείς ποικιλίες, όπως το Κοτσιφάλι και το Μαντηλάρι για τα κόκκινα, τη Βιλάνα, το Βιδιανό και το Θραψαθήρι για τα λευκά, τα οποία οινοποιεί και εμφιαλώνει με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και με τελευταίας τεχνολογίας και μεθοδολογίας μηχανήματα.

Ωριμάζει ένα μέρος της ερυθρής της παραγωγής σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 και 300 λίτρων που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο υπό ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Παράλληλα προσπαθεί να αναδείξει περαιτέρω τον κρητικό αμπελώνα μέσα από τις ποικιλίες του, καινοτομώντας και υιοθετώντας μεθόδους έως τώρα ανεκμετάλλευτες στην Κρήτη, με παραδείγματα την παραγωγή Λευκού κρασιού από την ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι (Λευκό από Κοτσιφάλι), την παρουσίαση για πρώτη φορά στην Κρήτη Λευκού κρασιού από Βιλάνα περασμένο από βαρέλι (Vilana Fume) και την επαναφορά με μεγάλη επιτυχία από το 2004 της λευκής ποικιλίας Μαλβαζία, κρασί ιστορικά συνδεδεμένο με το νησί, σε οινοποίηση ξηρού κρασιού.

Τέλος έχει εντάξει στο δυναμικό της ερυθρές ξένες ποικιλίες με κύριο παράδειγμα το Syrah και το Mourvedre.

Η ΜΙΝΩΣ αναπτύσσει ιδιόκτητο και συμβολαιακό αμπελώνα 220 στρεμμάτων και συνεργάζεται με ντόπιους καλλιεργητές, με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των σταφυλιών.

Η συνολική παραγωγή της ΜΙΝΩΣ ανέρχεται σήμερα σε 350.000 με 400.000 φιάλες ετησίως, από τις οποίες το 70% καταναλώνεται στο νησί, 15% διακινείται στην υπόλοιπη Ελλάδα και το υπόλοιπο 15% εξάγεται. Κύριοι προορισμοί στο εξωτερικό είναι το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, η Σερβία, η Γερμανία, η Γαλλία καθώς και η Ιαπωνία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Αναφορά κατάχρησης

Εάν θέλετε να καταγγείλετε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάποιου μέλους μας που πιστεύετε ότι έχει παραβιάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αναφέροντας τις σχετικές πληροφορίες και εμείς θα εξετάσουμε το θέμα.

disclaimer