Στιλ & φινέτσα στον ιματισμό

Στιλ & φινέτσα στον ιματισμό

Στιλ, φινέτσα, κομψότητα. Λέξεις με μεγάλη σημασία, αφού χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες τάσεις τής μόδας που συνεχώς ανανεώνεται. Η μόδα μπορεί να ανανεώνεται συνεχώς αλλά είναι λογικό μερικές φορές το πορτοφόλι μας να μη μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς ή όλες τις τάσεις της. Αυτό είναι και το νόημα του στιλ, να το δημιουργήσετε ακόμη και όταν δεν έχετε τις τελευταίες τάσεις στη διάθεσή μας. 

Μπορείτε λοιπόν να δώσετε μοντέρνο στιλ και να μεταμορφώσετε τον ιματισμό μας επενδύοντας σε πιο οικονομικές λύσεις όπως:

  1. Το κεντητό λογότυπο. Θα δώσει φινέτσα στον ιματισμό σας και μπορεί να κεντηθεί σχεδόν σε όλα τα είδη του ιματισμού για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους. Επιλέξτε ανεξίτηλες και ιδιαίτερα ανθεκτικές κλωστές, που δεν θα ξεβάψουν και δεν ξεθωριάσουν με τα πολλά πλυσίματα κατά τη διάρκεια της χρήσης.
  2. Το πλακέ. Είναι κεντητό διακοσμητικό σιρίτι από ανεξίτηλη κλωστή και μπορεί να κεντηθεί σε μαξιλαροθήκη, πανωσέντονο, παπλωματοθήκη, αλλά και στις πετσέτες. Μπορεί να συνδυαστεί με κεντητό λογότυπο ή να γίνει πολύχρωμο με επιλογή χρωμάτων από χρωματολόγιο κλωστών
  3. Το πεντάπιετο. Ένας ιδιαίτερος τρόπος ραφής που κατασκευάζεται από ειδική μηχανή. Κατά την ραφή του, δημιουργεί μικρές πιέτες και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια ιδιαίτερα καλαίσθητη φάσα.
  4. Φάσα με λογοτυπημένο ρέλι. Στην περίπτωση αυτή το ρέλι έχει κατασκευαστεί με το λογότυπο ξεχωριστά από το τελικό προϊόν και είναι συνήθως από συνθετικό υλικό για να μην ξεβάφει, αλλά και να μην συρρικνώνεται κατά τα πλυσίματα.
  5. Oxford. Ο όρος oxford έχει επικρατήσει για την ραφή τής μαξιλαροθήκης με επιπλέον μπορντούρα (flaps) στις τρείς ή στις τέσσερεις πλευρές της μαξιλαροθήκης.
  6. Το αζούρ. Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει στο ύφασμα ένα είδος διάτρητου διακοσμητικού κεντήματος.

 

           

 

Credits

Πηγή: Θανάσης Κάβδας

Τη συντακτική επιμέλεια της ενότητας άρθρων του Supply.gr έχει η δημοσιογραφική ομάδα του News.gr η οποία προχωρά σε έρευνα στατιστικών, μελέτη δεικτών και καταγράφει τάσεις με στόχο την παραγωγή χρηστικού περιεχομένου. Σε περίπτωση αναδημοσίευσης περιεχομένου από το Supply.gr, αναγράφεται πάντα η πρωτογενής πηγή. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με το περιεχόμενο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας ή να μας καλέσετε στο +30 211 8001345.